Nyheter

Var med och påverka den lokala utvecklingen i Lerum och Alingsås

Dags att planera för lokal utveckling genom Leader – programperioden 2023–2027

Var med från start!
EU och Sverige har genom Landsbygdsprogrammet och Lokalt Ledd Utveckling genom Leadermetoden sedan 2014 stöttat projekt för lokal hållbar utveckling i kommunerna Alingsås, Lerum, Partille och Härryda. Föreningen som sköter det här idag är Göteborgs Insjörike och den kommer att upphöra inför nästa programperiod. Därför arbetas det nu för att Alingsås och Lerum ska bilda ett nytt utvecklingsområde tillsammans md Ale och Lilla Edet samt delar av  Trollhättans, Vänersborgs och Göteborgs kommuner.

Den nya programperioden kommer att löpa mellan 2023-2027 men redan nu är arbetet gång med att ta fram en ny utvecklingsstrategi! Om DU vill vara med och påverka inriktning och utformning av den kommande LEADER-perioden i  det nya området är du varmt välkommen till en digital idéträff. Vi informerar om förutsättningar och möjligheter, och alla får tillfälle att bolla idéer och frågor. ALLA intresserade är välkomna till denna träff – oavsett om du deltar som privatperson eller representant för en förening, ett företag eller offentlig förvaltning.

Vi har bokat in en digital idéträff för Alingsås och Lerum som kommer att genomföras via Zoom. En inbjudan till mötet med länk och program kommer separat.

Varmt välkommen tisdagen den 1 juni kl. 16–18!

Anmäl dig senast 30 maj via e-postadressen info@langsgotaalv.se
– sprid gärna inbjudan i ditt nätverk!

Skriv om du representerar någon organisation och i så fall vilken i din anmälan.

Läs mer om LEADER och nuvarande programperiod på följande hemsidor;
LEADER Göteborgs Insjörike – www.goteborgsinsjorike.se
LEADER Längs Göta Älv – www.langsgotaalv.se 
Leader i nästa programperiod - www.jordbruksverket.se

Välkommen!

Ale • Lilla Edet • Trollhättan • Vänersborg • Norra Hisingen • Angered • Östra Göteborg

leader logos